Mormorsträdgården

Björktorps Trädgård

Mormorsträdgården

Vid Trädgårdsmästarbostaden, den lilla stugan vid infarten, har vi samlat många av de äldre sorterna av perenner. De som är tåliga, tacksamma och lättskötta. Här råder ett charmigt kaos där växterna får härja lite vilt och sprida sig ut i det långa gräset. I skogsdungen intill växer smultron, hallon, kantareller och växter som smitit från trädgården.


På stugans väggar har vi samlat gamla tidens trädgårdsredskap och det händer att vi använder dem än idag. Vår hyresgäst i stugan får hela trädgården för sig själv och kan ta en eftermiddagstupplur i hängmattan, sitta i morgonsolen och titta ut över hästhagarna eller busa på den stora gräsmattan. Vi själva gör oss alltid ärenden till den här delen av trädgården i mitten av juni för att njuta av den fantastiska klematisen i ljust lavendellila.


Våra favoriter i mormorsträdgården: klematis 'Ivan Olsson', klätterros 'Awakening', gullregn, klippstånds, gulltörel, pion, fläckig lungört, hålnunneört, randgräs, stormhatt, grön fingerborgsblomma, jätteormrot, akleja, daggfunkia.

Björktorps Trädgård & Trädgårdsmakaren

Bottenkarshyttan Björktorp

611 95 Nyköping

Copyright © All Rights Reserved

Tel: Helena Åhlund  070-5224362

E-mail: tradgardsmakaren@gmail.com