Rosenträdgården

Björktorps Trädgård

Rosenträdgården

I rosenträdgården har vi samlat många av våra rosa, cerise och vita perenner. De gör sällskap med tjugotalet remonterande rosor som kommer från rosförädlaren David Austin. De ser ut som äldre sorters fyllda buskrosor, doftar underbart och blommar under en lång tid. Den annorlunda och böljande kantent av rostig cortenplåt runt rosenplanteringarna ger trädgården en spännande form. Dessutom skyddar de upphöjda växtbäddarna våra växter från att drunkna i den styva lerjorden.


Som inramning till rosenträdgården, och växthuset, har vi planterat en över 20 meter lång äppelspaljé med olika äppelsorter. Ingången till trädgården leder genom en smidesgrind med klematis och man kan välja att gå vidare in i växthuset eller stanna och dofta på alla underbara rosor som vi planterade våren 2016.


Våra favoriter i rosenträdgården: Austinrosorna 'Queen Of Sweden' och 'Munstead Wood' och 'Glamis Castle', prydnadsapel 'Rubin', stjärnflocka 'Venice', orientalisk lilja 'Magic Star', bollök 'Gladiator', rosa strandiris, kärleksört 'Jose Aubergine'.
Björktorps Trädgård & Trädgårdsmakaren

Bottenkarshyttan Björktorp

611 95 Nyköping

Copyright © All Rights Reserved

Tel: Helena Åhlund  070-5224362

E-mail: tradgardsmakaren@gmail.com